КНСБ иска достойното заплащане да е приоритет на председателството ни на Съвета на ЕС

Темите за труда и достойното му заплащане да бъдат включени сред приоритетите на българското представителство на Съвета на ЕС. Това поиска КНСБ от правителството, съобщават от синдиката.

Синдикалистите смятат, че задължително трябва да се включат бъдещето на труда, хоризонталните политики за условията на труд, социалният дъмпинг. Европейските профсъюзни движения се борят именно срещу него.

Искането бе поставено по време на среща на президента на КНСБ Пламен Димитров с вицепремиера по координацията на българското председателство Деница Златева.

Пламен Димитров подчерта, че председателството ни трябва да даде ясно послание, че темата за ниското заплащане у нас е изключително важна. КНСБ се бори за заплащане на равен труд, подчерта Пламен Димитров. Той изтъкна, че това трябва да бъде заявено ясно пред всички европейски лидери.

Пламен Димитров смята, че това ще позволи страната ни да говори с единен глас пред всички евроинституции и по-успешно да отстоява исканията си.

Димитров предупреди, че в никакъв случай не трябва да се допуска Европа на две скорости. Той е категоричен, че тази възможност трябва да се елиминира още в началото на дебатите.

Информация: news.bg

Назад

Top