АБВ - Mладежи с акция по даряване на книги по повод Деня на народните будители

Младежката организация на АБВ проведе акция по даряване на книги от български автори.  Събитието бе организирано по повод 1 ноември - Деня на народните будители. Инициативата е национална и се проведе в Докторската градина и  Южния парк в София, както и в редица български градове като Перник, Плевен, Стара Загора и Бургас. Тя е част от дългосрочната кампания на АБВ „Да съхраним българското! Да възродим България!“

Към  организираната традиционна инициатива  „Подари книга, възроди любовта към познанието“, АБВ – Младежи добавиха специално проектирани два вида книгоразделители. Първият очертава наболели проблеми пред българското общество и предложения за тяхното разрешаване, залегнали в приоритетите на партията.  Вторият вид почита делото на тридесет представители на българските будители.

По-рано през деня председателят на партията Румен Пеков, лидерът на АБВ – Младежи Пламена Заячка, членове и симпатизанти на партията, поднесоха цветя пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ пред Националната библиотека в столицата.

 

Назад

Top