АБВ подготвя цялостна концепция за нов модел в здравеопазването

От АБВ подготвят цялостна концепция за нов модел в здравеопазването. По време на заседание на Националния съвет на партията бяха анализирани предложенията на министъра на здравеопазването за реформи в здравната система. Членовете на пленума се обединиха около позицията, че не са нужни поредните частични промени, а цялостна нова концепция за здравеопазването с фокус върху пациента, а не здравето на хората да продължава да бъде третирано като скъпоструваща стока.

По време на заседанието на НС на партията АБВ-Младежи представиха плана си за работа за последното тримесечие. Акцент в него бе предстоящият Втори младежки футболен турнир под мотото "Спортът сплотява", който обединява младежки политически организации на приятелска игра. Младежите подготвят иновативна кампания, целта на която е да обхване милиони млади хора в цяла Европа.

Пленумът на АБВ заяви и своята категорична подкрепа за протеста на Българското дипломатическо дружество срещу предстоящите посланически назначения и ще инициира съвместна среща по темата с президента на Република България г-н Румен Радев.

Членовете на висшето ръководство на партията потвърдиха висока степен на готовност на нейните структури за участие не само в избори за европарламент и представители в местната власт, но и за евентуален предсрочен парламентарен вот.

.

Назад

Top