АБВ ще предложи стратегия за развитие на Северозападна България

Представители на ръководството на АБВ се срещнаха  с жители на монтанското село Медковец. На разговора присъства и кметът на общинския център Венцислав Куткудейски.  По време на него председателят на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков изложи визията си за  състоянието на левицата в България, което по думите му е критично, а ясен показател за това е факта, че за първи път от изграждането на работническите и социалистически формации у нас, левицата няма нито един областен кмет. По думите му ако не се намери сериозна и силна стъпка за разрешаването на проблемите в лявото политическо пространство, неговото влияние ще отслабне още повече, а това е в сериозен ущърб на обществото, което се нуждае от силни социално ангажирани политики.  

След срещата от АБВ дариха на местното читалище екземпляри от  албума „Духът и бита на българина 1850-1950“ и специалното издание на филма „Бойните маршове на България“, изготвени от председателят на гражданския съвет на партията  проф. Любомир Халачев.

По –късно през деня ръководството на АБВ  и лидерите на партията в Монтана проведоха среща и с жители на областния град. От политическата сила изразиха изключителната си тревога от състоянието на здравната система в цялата област Монтана. Отбелязан бе негативния факт, че в седем от общините на региона няма нито една аптека. Във връзка с това от Алтернатива за българско възраждане посочиха, че ще търсят разговор с представители на Централния кооперативен съюз,  с цел намиране на решение  чрез организирането на мобилни аптеки, каквато практика ЦКС има по отношение на организирането на мобилни магазини за стоки от първа необходимост.

От АБВ обсъдиха с жителите на Монтана и  изключително тревожната обстановка по отношение на ликвидирането на училищата в голяма част от селата и общините на областта, което допълнително води до сериозно обезлюдяване на този район на България, ръст на безработицата и недостиг на достатъчно професионално подготвени кадри. Една от основните причини за липсата на инвестиции в монтанско. Във връзка с темата от партията заявиха,  че ще предложат стратегия за развитие на Северозападна България, в която да залегнат дългосрочни решения на посочените проблеми.  

По-рано през деня представители на АБВ поднесоха цветя пред паметника на Димитър Веренишки в  Монтана и паметника на  поп Андрей в с. Медковец.

Назад

Top