АБВ – Стара Загора участва в организирането на конкурс за детска рисунка, посветен на 140-та годишнина от Освобождението на България и саможертвата на жителите на града

АБВ – Стара Загора участва в организирането на конкурс за детска рисунка, посветен на 140-та годишнина от Освобождението на България и саможертвата на жителите на града. Изложбата бе открита в художествената галерия на областния град. Рисунките са подбрани след проведен конкурс, организиран от специално учреден за целта инициативен комитет. В нея са представени  малко над 140 рисунки от различни населени места в област Стара Загора. Жури с председател проф. Марин Добрев - директор на художествената галерия, е номинирало 40 от тях, които да бъдат изложени в залите на галерията.

Изложбата бе открита от проф. Михни Люцканов, председател на инициативния комитет и областен председател на АБВ - Стара Загора и от зам.кмета на града  г—жа Иванка Сотирова. Наградите раздаде Емил Стоименов, член н ръководството на АБВ-Младежи. "В навечерието на тази свята дата, на кръглата годишнина от Освобождението на България, имам честта да поздравя най-напред родителите и учителите на новото поколение за това, че предават уроците на героично извоюваната ни свобода", каза проф. Люцканов. Той допълни, че гордост и патриотизъм изпълва сърцето му, виждайки огромното желание, с което малките творци са пресъздали прераждането на българската нация.

С награда бяха отличени три от картините. Журито присъди още и една специална и няколко поощрителни награди. Всички деца участници в конкурса получиха и грамоти.

Назад

Top