Доц. д-р Георги Кючуков е новият oбластен председател на АБВ - Варна

 

Доц. д-р Георги Кючуков е новият oбластен председател на АБВ – Варна. Той бе избран на извънредна конференция на партийната структура, проведена  на 22.07.2017 г., на която присъства и председателят на Алтернатива за българско възраждане Константин Проданов.

Доц. Кючуков, който беше депутат от ПГ АБВ в 43 НС и заместник-председател на парламентарната комисия по здравеопазване, спечели надпреварата с два гласа спрямо конкурента си Владимир Върбанов. Веднага след вота докторът заяви, че ще работи за единството и сплотяването на областната организация на АБВ и предложи за свои заместници Любомир Господинов, Румен Мандов, Владимир Върбанов и Атанас Кузев.

 Председателят на ПП АБВ Константин Проданов пожела успех на новоизбраното ръководство на АБВ във Варна и набеляза насоките за работа на партията в обозримо бъдеще. Той специално отбеляза, че структурите на АБВ по места трябва да съсредоточат вниманието си върху регионалните проблеми и да бъдат с активна позиция в подкрепа на гражданите. По думите му пътищата за преодоляването на тези проблеми са много - могат да бъдат решени чрез активна работа с  общинските съвети, чрез организирането на местни референдуми и други форми на активност. Проданов заяви още, че на централно ниво АБВ ще продължи активната си дейност чрез различни инициативи и извънпарламентарни форми на дейност. Като една от целите на партията той посочи възстановяването на необлагаемия минимум, както и други разумни икономически мерки за подобряване състоянието на държавата и на гражданите и за постигане на по-голяма социална справедливост в българското общество.

 

Биографична справка: Доц. д-р Георги Кючуков е специалист неврохирург с доказан медицински опит. Роден е в гр. София, завършва I Езикова гимназия в гр. Варна с английски език, а през 1969 г. и висшето си образование във ВМИ, гр. Варна. Работи като ортопед в Районна болница - гр. Девня, като асистент, старши асистент и главен асистент в Клиниката по неврохирургия към МУ-Плевен. От 1995 г. до 1997 г. е директор на МБАЛ „Св. Анна“, гр. Варна. От 2009 г. до 2011 г. ръководи УНС по неврохирургия към МУ-Плевен. Πpeз 1996 гoдинa cтaвa дoцeнт пo нeвpoxиpypгия в MУ-Πлeвeн, a пpeз 2009 - и в MУ-Bapнa. Д-р Кючуков има над 90 изнесени доклада на наши и международни форуми, участва в издаването на учебник за медицинските колежи в България. Член е на Дружеството по неврохирургия, на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества, на Американското неврохирургическо дружество, на Световното дружество по химиотерапия (ISC) и Международната миеломна фондация, на Интернационалната Медицинска Асоциация „България“ (ИМАБ), както и заместник главен редактор на Journal of IMAB.

 

Назад

Top