Георги Първанов: Коалиция „АБВ - Движение 21“ ще успее да създаде силна и успешна парламентарна група

Други се кичат с идеята за лявото, но в същото време наложиха и сега бранят плоския данък

С №8 - Коалиция „АБВ - Движение 21“, ще успеем да създадем силна и успешна парламентарна група, която да може да наложи автентична, но и модерна лява социална политика в новия парламент, заяви в Шумен президентът на България (2002 - 2012) Георги Първанов и основател на АБВ, предаде репортер на Радио „Фокус“- Шумен.

Той посочи, че критерий №1 за ляво в българската, а и в европейската политика, е данъчната политика. „Подчертавам това, защото други се кичат с идеята за лявото, но в същото време наложиха и сега бранят плоския данък, докато нашата коалиция категорично настоява за прогресивно подоходно облагане. Не е справедливо хората, които едва свързват двата края, да поемат както най- богатите, както милионерите, тежестта по изхода от кризата“, каза Първанов.

Той постави акцент върху няколко ключови акцента в Управленската програма на Коалицията. Един от тях е твърд ангажимент в битката с демографската криза. Първанов посочи, че вече години наред младата формация „АБВ“ отделно, а вече заедно с „Движение 21“ работят в тази посока и то без популизъм. „Какво означават думите на един партиен лидер - "ставаме 8 милиона и всичките богати", някой може ли да повярва, че това може да се случи за един мандат? Не, драги сънародници, ако ние се хванем в ръце и започнем да реализираме онези идеи в нашата и други програми за по-високи майчински, за безплатни детски градини и ясли, за правото на майките да се върнат на работа, запазвайки обезщетенията за майчинство, инвестиране в повече доходи за дефицитните професии като лекари и учители (ние предлагаме 30% по-високи заплати за тях като начин да ги задържим, да ги мотивираме да останат в България) - това са само първи стъпки, които ще позволят след 10, 20 и повече години ние да възродим нацията“, каза Първанов. Той посочи, че в противен случай със сигурност срокът за демографската катастрофа ще бъде един-два мандата.

Първанов заяви, че младото ръководство на АБВ, го е натоварило с двойно по-тежка програма в предизборната кампания, но няма да се умори да обикаля и да ги подкрепя, защото те заслужават. “Това е бъдещето на българската политика, това е промяната, която вие очаквате - младите хора, начело на листите, в сериозен баланс с опитните и утвърдените, всичките успяващи наши сънародници - кадърни, доказани професионалисти, хора почтени, истински родолюбци, това е политиката на Коалиция „АБВ - Движение 21“, каза Първанов.

Информация: Фокус 

Назад

Top