Константин Проданов: Държавата трябва да инвестира в иновативни технологии в земеделието

Държавата трябва да инвестира в иновативни технологии в земеделието. Това каза Константин Проданов, председател на ПП АБВ, водач на листите на коалиция „АБВ - Движение 21“ в 27 МИР - Стара Загора и 23 МИР - София на среща с представители на Българо-израелската търговска камара.

На срещата присъстваха и Емил Кало, член на ИБ на ПП АБВ, и проф. Иван Станков - народен представител от ПГ АБВ и зам.-председател на Комисията по земеделие и храни в 43 НС. Беше представен израелския опит в областта на земеделието, както и модерното му менажиране чрез иновативни технологични методи. Присъстващите се обединиха около мнението, че нови високотехнологични решения са нужни и за българското земеделие и производство, за да се използва по-добре неговия голям потенциал. Проф. Станков сподели, че е крайно време българското производство да спре да бъде монокултурно.

Според Проданов е нужно държавно инвестиране в областта на земеделието, което да подпомогне модернизирането и интелигентното му управление. Затова трябва да се отделят пари, от Министерство на земеделието например, за закупуване на иновативни технологии и предоставянето им на стопанства, които отговарят на определени критерии. 

Пресцентър ПП АБВ

Назад

Top