Областният съвет на ПП АБВ във Варна проведе заседание

ПП АБВ, заедно със сдружение с нестопанска цел „Алтернатива за Варна”, ще организира конференция с широко професионално участие на хотелиери, туроператори и ресторантьори на тема „Туризъм – настояще и перспективи“. Форумът, със специален акцент върху поклонническия и културно-историческия туризъм, ще се проведе през октомври тази година в морската ни столица, а решението за него бе взето на заседание на Областния съвет на ПП АБВ във Варна, където участие взе и председателят на партията Румен Петков.

В рамките на Областния съвет на ПП АБВ във Варна бе утвърден сигнал до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество във връзка с действия на кмета на Девня Свилен Шитов, с които той инициирал предоставяне на съпругата си на 4000 декара земя на нищожна цена под аренда за стотинки годишно на декар. Случаят стена предмет на силен обществен интерес, но единствено партия АБВ излезе с позиция по въпроса. Сигналът срещу Шитов е внесен от областния председател на ПП АБВ-Варна доцент Георги Кючуков.

Областният съвет на ПП АБВ във Варна взе решение също да покани ръководството на Тракийските дружества в България във връзка с предстоящия ежегоден голям празник на тракийци на Петрова нива. На предстоящата среща ПП АБВ ще представи позицията си за името на съседната ни държава Република Македония. Областният съвет на партията във Варна изрази задоволство от това, че днес председателят на БСП Корнелия Нинова и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов подкрепиха позицията, която ПП АБВ заема от една година – позиция на рязко противопоставяне срещу стремежа Илинденско-Преображенското въстание от страна на македонските власти да бъде сведено до Илинденско въстание и да бъде отнето от българската история.  

 

 

 

 

Назад

Top