Петър Кадиев получи грамота от клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” - Смолян

Областният координатор на ПП АБВ в Смолян Петър Кадиев бе отличен от клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” с грамота за активно участие и доброволчески труд в инициативите на клуба в периода 2008 – 2018 година. Поводът беше 10-годишнината от учредяването на клуба, чийто член е и той. „Винаги съм помагал и ще продължа да помагам, с каквото мога, на смолянския музей. Имаме прекрасен музей, който съхранява паметта, културата, бита, поминъка на родопчани. Музейните ни експонати са наистина уникални. А това, че тук работят млади, амбициозни хора, хора родолюбци, ме кара да съм спокоен и обнадежден за бъдещето на културната ни институция”, каза Петър Кадиев.

На 25 септември клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян отбеляза 10-годишнината от учредяването си. Празникът мина под наслов „Изкуството да споделяш”, като бе обявена дарителска акция, в която членове на клуба  подариха на историческия музей ръчно изработени от тях арт продукти.

Лидерът на АБВ в Смолян Петър Кадиев дари на културната институция филм за живота и дейността на Екзарх Стефан, изготвен от екип на ТВ „Фотон-К”. Филмът ще остане във фондовете на музея.

Клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян е учреден с цел подпомагане на дейността на музея. Започва дейността си с 40 членове, в момента техният брой е над 50. Всички те се включват активно в представяне на книги, реализиране на изложби, както и в инициативите Нощ в музея и Европейски дни на наследството.

 

Назад

Top