Пламена Заячка: Защитата на националните интереси на страната ни е наш основен приоритет. Мотото ни е „Работя за България“

Защитата на националните интереси на страната ни е наш основен приоритет. Мотото ни е „Работя за България“. Това заяви по време на пресконференция след II-рата Национална отчетно-изборна конференция на АБВ – Младежи новоизбраният лидер Пламена Заячка. По време на събитието бяха представени заместник-председателите на АБВ – Младежи Иван Керчев, Явор Давидков и Емил Стоименов. Средната възраст на членовете на Младежкия национален съвет на АБВ е 28 години, всички са с висше образование или студенти.

„Приехме четири позиции – за борба с неравенството и бедността, за мерки по преодоляването на демографската криза, за включването на младите хора и за увеличаване на значението на културата и културното наследство“,  посочи Зачка. По думите й духовната и икономическа криза в страната са едни от основните причини за спада в броя на населението на България. „От АБВ предлагаме няколко конкретни мерки за задържане на младите хора и за стимулиране на младите семейства. Една от тях е държавата да предоставя 30 хил. лева за трето дете в случаите, когато е на лице факторът „отговорно родителство“, което трябва да бъде насърчавано. Предлагаме също така въвеждането на безплатни ясли и детски градини“, заяви тя.

Пламена Заячка бе категорична, че младежката структура на АБВ ще се бори активно и срещу налагането на двойни стандарти за България. „Обявяваме се против двойните стандарти – не може например „Северен поток“ да е определян в Европа като икономически, а „Южен поток“ да е наричан политически. Обявяваме се също така против санкциите, наложени на Русия, които нанасят сериозни щети на страната ни“ заяви още тя. 

В заключение Заячка посочи, че  АБВ-Младежи вече са стартирали  подготовката си за следващите избори. Една от целите на структурата е в Европейския парламент да влязат излъчени от АБВ евродепутати, които  да защитават националния ни интерес. Личности, които познават историята на България и значимостта на държавата ни за развитието на Стария континент. 

Думите на Пламена Заячка допълни зам.-председателят на АБВ и доскорошен председател на младежката структура на партията  Любомира Ганчева, която посочи, че Алтернатива за българско възраждане е единствената политическа формация в България, в която младите хора наистина формират политиката. „АБВ – Младежи показахме, че сме истинската алтернатива по отношение на младежката политика и че можем да предлагаме младежки каузи, около които да се обединим. Работили сме и ще работим за това младите хора да остават да живеят и да се реализират  в България“, заяви тя. 

На пресконференцията на АБВ – Младежи присъстваха представителят на Общоруската обществена организация “Двуглав орел” Мария Колесникова и на младежкия парламент към Руската Дума Ингрид Невенчанная.

Назад

Top