ПП АБВ настоява да се ликвидират бордовете на директори на държавни дружества

ПП АБВ настоява да бъдат ликвидирани бордовете на директорите на държавните дружества, които практически са партийни хранилки. Пред медиите лидерът на партията Румен Петков посочи, че само за 35 членове на бордовете на директорите на дружествата в енергетиката годишно се отделят минимум 800 000 лева за заплати, без в тази цифра да влиза допълнителното материално стимулиране и парите, които обезпечават разходите за коли и секретарки.

Петков коментира, че не разбира търпението на министър-председателя по този въпрос. „Той (министър-председателят) самият се е изказвал срещу бордовете, срещу конфликта на интереси, срещу това един човек в две звена за управление. Защо го търпи? Трябва да има някакъв отговор. Той трябва да го даде. Сигурно има и експерти в бордовете, но по същество, представляват хранилка, това е другата им функция. Деца на депутати, верни на нас партийни другари от този и онзи общински съвет. И тук няма никакво значение за коя политическа партия става дума“.

Румен Петков посочи за пример председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева, която едновременно е и председател на управителния съвет на „Булгартрансгаз“. Друг пример е този с Илия Дуков, син на народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова, който има съвсем страничен бизнес, но също участва в ръководството на едно от дружествата“, каза още Петков, като подчерта, че тези примери далеч не изчерпват темата.

Назад

Top