ПП АБВ сезира прокуратурата за злоупотреби от страна на директора на „Социално подпомагане” в Попово

Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател на партията в Търговище и член на ИБ Йорданка Георгиева и общински съветници на ПП АБВ в Попово сезираха прокуратурата относно сигнали за злоупотреби на директора на „Социално подпомагане” в Попово Димитър Кънев Димитров. Сигналът е заради сериозни съмнения за придобиване на нерегламентирани доходи и злоупотреба със служебно положение от страна на Димитров, който е и член на ГЕРБ.

„Внесеният сигнал съдържа информация за съмнения за това, че директорът на дирекция „Социално подпомагане”, обслужваща общините Попово и Опака, общински съветник от ПП ГЕРБ, председател на групата съветници на ГЕРБ в Общински съвет – Попово, използва ръководната си позиция в структурата, която работи със социално слаби граждани, за да придобива имоти по съмнителен начин и да ги препродава след това” – обясни Йорданка Георгиева.

Димитър Кънев Димитров работил като нерегламентирана агенция за недвижими имоти, като през последните 10 години е придобил и след това продал близо 20 имота. Важен детайл е, че директорът на дирекция „Социално подпомагане” за Попово и Опака изкупувал жилища на социално слаби граждани, а след това ги продавал, като се възползвал от служебното си положение.

Сезираме прокуратурата и очакваме тя да си свърши работата. Но ние в АБВ повдигаме въпроса и за морала в политиката. Политически морално ли е член на ГЕРБ, общински съветник от ГЕРБ и ръководител на обществено значима териториална структура, обслужваща социално слаби българи, да демонстрира абсолютна безнаказаност и институционална и политическа закрила, както  и  завидно благосъстояние“, коментира Йорданка Георгиева.

Сигналът е изпратен и до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Изпълнителния директор на  Агенцията за социално подпомагане към МТСП, както и до Областния управител на Област Търговище.

 

Назад

Top