Председателят на ПП АБВ Константин Проданов се срещна с Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина у нас

На 17 май т.г., председателят на ПП АБВ Константин Проданов прие Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина у нас.

Посланик Мадбух информира за неотдавнашното посещение в САЩ на президента Махмуд Абас и срещата му с Доналд Тръмп, както и за предстоящото посещение на американския президент в Близкия Изток. Той запозна Константин Проданов и с елементите на арабската мирна инициатива за региона, резултатите от местните избори в палестинските територии и хуманитарните искания на гладуващите вече повече от месец палестински затворници.

От своя страна Константин Проданов пожела успех на възобновените усилия за нормализиране на ситуацията и намиране на общоприемливо решение на проблемите между Палестина и Израел. Като изрази надежда, че провежданата стачка няма да доведе до нарастване на напрежението и прояви на насилие, председателят на АБВ се обяви за внимателно отношение към исканията на стачкуващите в рамките на закона и общоприетите хуманитарни норми и стандарти в областта на правата на човека и третирането на лицата, лишени от свобода.

Назад

Top