Представители на АБВ и Национален съюз „Единение“ проведоха литийно шествие по повод 140-та годишнина от освобождението на София

Столичната градска организация на АБВ,  АБВ - Младежи и представители на  Национален съюз „Единение“ проведоха литийно шествие по повод 140-та годишнина от освобождението на София. Събитието, на което присъстваха председателят на АБВ Константин Проданов и членът на ИБ на партията Румен Петков, бе предшествано от молебен и беседа в черквата „Св. ап. Андрей Първозвани“. Те бяха посветени на паметта на героите, участвали в офанзивата за  извоюването на свободата на града, а в последствие и на България, през далечната 1878 година.

Литийното шествие завърши пред Паметника на опълченците в градинката до православния храм „Св. Николай Софийски“. Там бе проведена тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя. Граждани, облечени в традиционни за отминалата епоха военни и опълченски униформи и въоръжение, отдадоха почетен караул пред монумента. Бяха изложени реплики на бойни знамена, сред които и на Самарското знаме.

 

Назад

Top