Ръководствата на АБВ и КТ „Подкрепа“ дискутираха необходимостта от данъчна реформа и енергийните проекти на България

По време на разговора представителите на АБВ и на синдиката изразиха становище в подкрепа на изграждането на втора ядрена мощност в България на площадката в Белене. Участниците заявиха, че опитът за противопоставянето на АЕЦ „Белене“ централите в „Марица – изток“ са нелепи и напълно лишения от каквито и да било основания.  Обсъдена бе и възможността България да изгради ново газопреносно трасе, като и от двете страни бе посочено, че държавата ни е закъсняла със строежа на това съоръжение твърде много, което я е ощетило съществено и затова  сега е необходимо страната ни да положи всички усилия за реализирането на такъв проект възможно най-скоро.

От АБВ и КТ „Подкрепа“ изразиха съжаление, че в следствие на поредица от грешни политически ходове сега на България ще се налага да закупува руска газ, но през Турция, което значително ще оскъпи крайната цена. Подчертано бе, че реализирането на такъв тип стратегически енергийни обекти носи не просто полза за икономиката ни, но се превръща и в гарант за националната ни сигурност.

Встрани от енергийната тема от Алтернатива за българско възраждане изразиха и виждането си за това, че е необходим нов подход към хората с увреждания в България, който да им позволява да се интегрират на пазара на труда, а не просто да ги определя като нетрудоспособни и да ги осъжда на „домашен арест“, както на практика се получава в момента със системата на ТЕЛК. Предложението срещна пълно разбиране от страна на КТ „Подкрепа“.

АБВ и КТ „Подкрепа“ декларираха и, че продължават съвместната си дейност в областта на данъчните реформи, които ще намалят бедността.

По време на разговора представителите на политическата сила и синдиката се договориха още и да организират публична дискусия посветена изцяло на проблемите в образователната ни система.

Назад

Top