Ръководството на ПП АБВ дари книги на Димитър Талев на регионалната библиотека в Бургас

Ръководството на ПП АБВ дари книги на регионалната библиотека „П.К. Яворов“ в  Бургас.  В събитието участваха председателят на партията Румен Петков, зам.-председателят на политическата сила  Любомира Ганчева, председателят на АБВ – Младежи София Пламена Заячка, областният председател на партията за Бургас Антон Коджабашев , общинският й лидер Георги Сталев, членове и симпатизанти.

Дарената  литература представлява пълна колекция  от произведенията на  емблематичния български писател Димитър Талев. Дарението е по случай предстоящата 120 годишнина от рождението на автора и е част от дългогодишната кампания на Алтернатива за българско възраждане „Подари книга, възроди любовта към познанието“.

От партията призоваха държавата да не позволява използването на името на Талев за целите на македонската пропаганда. Да защити автентичния български произход на автора на четирилогията „Железният светилник“, Преспанските камбани“,  „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“.

След това представителите на АБВ посетиха черквата “Св. Св. Кирил и Методий“, където запалиха свещ в памет на Димитър Талев.

 

Назад

Top