Ръководството на ПП АБВ обсъди с посланика на Сирия в България Н. Пр. Мухамад Мухамад отношенията между двете държави

На снимката: доц. Георги Кючуков, член на ИБ на партията и отговорник по въпросите на международните отношения, Румен Петков - председател на ПП АБВ, Н. Пр. Мухамад Мухамад, посланик на Сирия в България, Хабиб Ибрахим - съветник към посолството на Сирия,

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и членът на Изпълнителното бюро на партията и отговорник по въпросите на международните отношения доц. Георги Кючуков проведоха среща с Н. Пр. Мухамад Мухамад, посланик на Сирия в България. Срещата е организирана от съветника по въпросите за Арабския свят към партията Анастас Терзобалиев. На нея присъства и съветникът към посолството Хабиб Ибрахим.

Румен Петков наблегна на добрите традиции през годините по отношение връзките между двата народа в областта на икономиката, културата и образованието.

Доц. Георги Кючуков изтъкна, че ПП АБВ поддържа тезата за необходимостта на всяка цена да бъде запазено мирното развитие на сирийския народ при неприкосновена териториална цялост на държавата.

В рамките на срещата бяха дадени множество примери за възможностите на висшите учебни заведения в България да подготвят сирийски студенти в различни аспекти на обществения живот. Отправена беше покана представители на посолството на Сирия, със съдействието на ПП АБВ, да посетят висшите училища и да се запознаят с техните програми и възможности за англоезично обучение. Ръководството на ПП АБВ пое ангажимент да съдейства за организиране на изложби и посещения на творчески колективи от Сирия в различни градове на България.

Назад

Top