Росен Николов бе избран за председател на областната организация на АБВ за Благоевград

Росен Николов бе избран за председател на областната организация на АБВ за Благоевград. До момента той бе временно изпълняващ длъжността. На областната конференция, издигнала и одобрила кандидатурата му, присъстваха около 40 делегата от общинските структури на политическата сила в региона. На заседанието бе и лидерът на АБВ  Константин Проданов.

Веднага след избирането му Росен Николов заяви, че ще работи за реализирането на  политиките на АБВ, както на регионално, така и на национално равнище. Той изрази увереност, че партията ще бъде част от състава на следващото Народно събрание и посочи, че ще работи активно за постигане на добри резултати и на европейските и местни избори догодина. „Симпатизирам на лявата идея. Тя е бъдещето, новият път на България. Искам да събудя желанието на хората, които симпатизират на АБВ, да се борим за възраждане на нацията ни. Ние можем и трябва да дадем алтернатива, нов път за страната ни. Регионът на Благоевград е много специфичен, но аз съм убеден, че тук има много хора, които могат да дадат един нов път, едно ново начало на България“, посочи той.

Думата взе и лидерът на Алтернатива за българско възраждане Константин Проданов. Той постави акцент върху необходимостта от икономическото развитие на регионите, от възраждането и създаването на производства с висока добавена стойност, с активната подкрепа от страна на държавата, които да мотивират хората да останат в България, да създават семействата си тук и тук да отглеждат децата си. „Благоевград е една от областите, които са най-силно засегнати от негативните демографски тенденции в страната. Те до голяма степен са следствие от тоталното отсъствие на държавата от икономическите процеси през последните тридесет години. В миналото Благоевград е бил населено място и област с достойна за уважение индустрия, която за съжаление бе сведена до услуги и микропроизводства като малки шивашки цехове, произвеждащи на ишлеме, където се работи при робски условия на труд и за мизерни средства. За това използвам случая да призова да престане тази абдикация на държавата от икономическия живот. Самоцелното фаворизиране на няколко финансови параметри като нисък дълг и прочие, не може да е повод за радост, когато виждаме, че огромна част от българите са го докарали до там, че нямат зъби в устата си, когато имате изключително посредствена индустрия, която не произвежда нищо с висока добавена стойност, и когато, според последната статистика от тази седмица, над два милиона българи живеят в тежки материални лишения“, посочи той.

 

 

 

Назад

Top