Румен Петков: България се върна на върха в Европа, като организатор на състезания по мотоциклетизъм

Председателят на Организационния комитет на Гран при България Румен Петков, откри официално финалния  кръг на европейския шампионат по СуперМото и шестия кръг на Републиканския  пистов шампионат на летищен комплекс „Долна Миторполия“ до Плевен.  „Щастлив съм от факта, че сме домакин на финалния кръг от Европейския шампионат по СуперМото, в който участват  100 състезатели от девет европейски държави.  С това състезание България получи възможно най-високата оценка за подготовката на мотополигоните си.  Разбира се това е и персонална оценка за високото качество на трасето в Долна Митрополия“, посочи той.

„Днес тук имаше повече от 5000 зрители, припомням  също, че на състезанието в Севлиево преди по-малко от месец публиката беше над 30 000 души. Това показва, че мотоциклетния спорт е натрупал огромна популярност в страната ни. Годината бе много силна и същевременно тежка за българския мотоциклетизъм, но сме сигурни, че именно това е годината, която върна България на световния и европейски връх в мотоциклетизма като цяло, като страна организатор и като държава, която е изградила едни от най-добрите  съоръжения за този спорт в света“, допълни Петков.

След надпреварата Петков  поздрави новия ни европейски шампион по СуперМото  в клас S3 Майкъл Иванов и му пожела за вбъдеще още много успехи.

Назад

Top