Румен Петков е информирал Негово Светейшество патриарх Неофит относно подготовката на честванията в Русия, посветени на 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски

Румен Петков е информирал Негово Светейшество патриарх Неофит относно подготовката на честванията в Русия, посветени на 800-годишнината от рождението на Св. Александър Невски,  които ще се състоят през 2021 година. По организацията на събитието е сформиран специален Граждански комитет под председателството на министъра на културата на Руската федерация Владимир Медински и съпредседателството на руския патриарх Кирил. На разговора между Петков и българският патриарх е присъствал и епископ Герасим, главен секретар на Светия синод на БПЦ. Обсъдена е била и темата с възможностите за извършването на реставрационна дейност на сградата на храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София.

Румен Петков е подарил на патриарх Неофит екземпляр от рядкото и ценното издание на книгата „Държавникът, дипломатът и войнът Александър Невски“, посветено на живота на светеца.

 

Назад

Top