Румен Петков пред bTV: През 2009 г. бяха уволнени хората, задържали Митьо Очите през 2007 г.

Това беше знак, че посегналите на Очите и Будимир Куйович са вън от системата

През 2007 г. по времето, когато настоящият председател на ПП АБВ Румен Петков беше вътрешен министър, Димитър Желязков – Митьо Очите е задържан. Петков обясни в студиото на „Тази сутрин“ по bTV, че тогава всички 17 души от организирана престъпна група са били задържани и осъдени. Това беше една от най-успешните акции с достатъчно силни доказателства, подчерта Петков.

Лошото е, че хората, провели тази акция, бяха уволнени през 2009 г. и така беше даден знак, че посегналите на Митьо Очите и Будимир Куйович са вън от системата, коментира председателят на ПП АБВ.

По думите на Петков, след това много години никой не се е занимавал с Димитър Желязков.

Той обяви още, че не познава задържания заедно с Очите в Истанбул общински съветник от БСП Бенчо Бенчев. Според него от БСП трябва да обяснят защо такъв човек е бил подкрепен от тях и защо е бил избран за зам.-председател на Общинския съвет.

Румен Петков определи поведението на македонския премиер Зоран Заев като недопустимо и заяви, че той си позволява да лъже за факти, които са доказуеми. Петков коментира, че Заев си приписва заслуги, за които няма особен принос.

Председателят на ПП АБВ подчерта, че първото общо честване на Илинденско-Преображенското въстание е било по времето, в което Георги Първанов беше президент. Петков каза още, че не е чул извинение от Заев, а е прочел справка какви венци е купувал македонският премиер и къде ги е поднасял.

 

Назад

Top