Ивайло Калфин предаде поста „Министър на труда и социалната политика“

На официална церемония в Министерството на труда и социалната политика Ивайло Клафин предаде поста на министър на Зорница Русинова.

По–рано в сряда със 135 гласа „За”, 68 гласа „Против” и 8 „Въздържал се”, парламентът гласува направеното предложение за персонални промени в Министерски съвет и избра Зорница Русинова за министър на труда и социалната политика, на мястото на Ивайло Калфин.

Ивайло Калфин депозира и оставката си като народен представител от ПГ на АБВ. Със 115 гласа „За”, 2 „Против” и 3 „Въздържал се” Народното събрание прекрати правомощията му като народен представител. По закон Ивайло Калфин имаше право да стане депутат от ПГ на АБВ.

В мандата на Ивайло Клафин: „Чрез законодателното осъществяване на пенсионната реформа и промени в закони в социалната сфира се постигна дългосрочна стабилизация в системата, консенсус между работодатели и синдикати.  Увеличена беше минималната работна заплата, което рефлектира върху средната работна заплата. Намаля безработицата, увеличен беше броят на заетите, преструктурира се системата за ТЕЛК-овете, задействан бе план за актуализирана стратегия по демография“, заяви Мариана Тодорова, зам.-председател на ПГ на АБВ. Повече тук!

"Ще се радвам, ако мога в някакво качество да бъда полезен за работата на Министерството на труда и социалната политика", посочи в заключение Ивайло Клафин и допълни, че колективът, който работи в това министерство и задачите, които си поставя, действително си струват и имат ефект в българското общество.

Информация от Фокус: тук и тук

Назад

Top