Георги Първанов подкрепи кандидатите на Коалиция "АБВ- Движение 21" в Русе

Предизборната  кампания се свежда да се разпределят ролите, до един лимитиран сблъсък , личностен, между ръководителите на двете основни партии. Това заяви лидерът на партия АБВ президентът Георги Първанов, който бе в Русе, за да подкрепи кандидатите за народни представители от коалиция АБВ- Движение 21.

   Останалите партии бяха изолирани съзнателно., което е нито демократично, нито европейско. . Допълнителен привкус на странност и на особеност на кампанията дава и турската намеса в изборния процес с подкрепата на една партия. Ние заложихме на силни имена, както в Русе. Имаме добри идеи, дано да се представят успешно. Почва за негативен вот винаги има. Как е стимулиран той ще покаже бъдещето. Лично аз не смята че явлението Марешки има дълъг хоризонт. Даже ще бъде по-кратък от такива като Яне Янев и Бареков. Допускам, че след 26 март ще бъде съставено правителство. 

Но опасността е то да е неработещо. Да има една измислена конфигурация, без идейна съвместимост,  без личностна съвместимост дори, да се скалъпи нещо само и само определени хора да са във властта.  От липсата на стабилност има само едно по- лошо нещо- фалшивата стабилност, замитането на буклука под килимчето.

  Едно такова изкуствено правителство не е добро за България. АБВ би подкрепило правителство, което е с ясна програма, въпреки че това не е единствен въпрос. Нашият опит с участието в предишното правителство показа, че дори при силна програма , която не беше лоша, дори и като бяха приети някои наши идеи, всичко това може да остане на книга. Трябват силни министри, които да не са просто партийни назначения, още повече, да не са избор на т.н. задкулисие, министри, които могат да свършат работа, трябват лидери.

   Ние стартирахме кампанията на р. Дунав, каза водачът на листата Кирил Цочев. Това, че я завършваме отново на Дунава, не е случайно. Нашият поглед е към голямата река, за използване на хидроенергийният и плавателен потенциал. Дунав мост трябва да се разшири, но най-добре е да бъда направен втори мост. Трябва да се подобри инфраструктурата на Русе и да се подобри жизненото равнище на хората в областта. Започнахме кампанията по вода и очакваме да ни върви по вода и в неделя!

Валери Иванов, втори в листата на Коалицията АБВ- Движение 21 Като стана въпрос за пропускливостта на моста, още от преди 15 години е изградена необходимата инфраструктура. Но по незнайни причини зона Изток стоя до ден днешен затворена. Колкото до това Дунав да стане целогодишно плавателна река, нещата са взаимно свързани – освен средства от ЕС, трябва и политика на държавата в сферата на хидроенергетиката. Забравихме вече, че преди години имаше проекти за изграждане на хидроенергийни комплекси при Никопол и при  Силистра.  Ако тези обекти не се реализират, нещата няма да се променят.

За да се случи това, и тримата призовават русенци да гласуват с бюлетина №8.

Информация на akcent.bg

Назад

Top