Иван Аспарухов в Бяла Слатина: Болката ми е Северозапада и няма да престана да работя за неговото възраждане

Болката ми е Северозапада и няма да престана да работя за неговото възраждане, заяви Иван Аспарухов, водач на листата на Коалиция "АБВ- Движение 21" за Врачански избирателен район на предизборен митинг-концерт в Бяла Слатина.

Той припомни, че други дълго време са се упражнявали върху съдбините и бъдещето на този край и неговите хора. "Сигурно ви направиха пътищата, оправиха ви икономиката, разкриха работни места- защо не ги попита сега какво от обещаното се случи", каза Иван Аспарухов и подчерта, че трябва да се сложи край на тези опити. Според него трябва да се върне държавният ресурс в общините, за да станат силни и стабилни. 

Областните администрации не да бъдат кафези за нереализирани политици и кадри, а да могат да управляват областта, да се грижат за вътрешния ред и да защитават населението от бедствия и аварии. "Искам да имаме силни региони, в България няма бедни райони, тя има най-голямото богатство- хора, които искат да се трудят, но трябва да има къде", заяви Иван Аспарухов. Той допълни, че ако бъде избран за народен представител в 44-ия парламент, ще се бори за силни региони, които могат да правят икономика. Водачът на листата, който има зад гърба си три мандата като кмет на община Мездра и е бивш заместник-министър на регионалното развитие, изрази убеждение ,че чрез регионалната икономика ще възстановим гръбнака и на националната икономика. "Само с децентрализирани и финансово стабилни общини, мощни области и силни региони ще възстановим България", подчерта той.

Не съм виждала човек, който да милее така за своя край и при всяка среща всяка негова втора дума да е за проблемите на Северозапада- пътища, инфраструктура, работни места, каза заместник-председателят на партия АБВ Марияна Тодорова. Тя подкрепи Иван Аспарухов и кандидатите от листата на коалицията, които бяха представени пред събралите се симпатизанти на централния площад в Бяла Слатина. Тя допълни, че такива малки градчета могат да се възстановят, когато младите хора се върнат от чужбина и се опитат да правят бизнес в родния си град, където е по трудно да възстановяваш разрушеното през последните 27 години. Затова тя подкрепя и вярва на младежи като Борислав Попов, общински съветник в Бяла Слатина, който е кандидат за депутат в листата на коалицията под номер шест и който се е върнал от гурбет в Англия, за да направи своя малък бизнес в родния си град и да помага на хората. 

Искам такива региони, в които младите хора да се връщат, да имат работа и да има бъдеще за децата им, заяви и заместник-председателят на АБВ Марин Киров. Той каза, че Иван Аспарухов е човекът, от който продължава да се учи, че не правосъдието, не отбраната, не вътрешната сигурност са най-важното нещо, а да имаме силни и здрави региони, които могат да се самоиздържат и общини с реално местно самоуправление. Мариана Тодорова и Марин Киров призоваха присъстващите да гласуват с бюлетина номер 8, за да подкрепят листата с кандидати, които съчетават енергията и волята за промяна на младите с опита и умението на хората, които все още искат да се случи нещо добро.

Предизборният митинг завърши с концерт на Николина Чакърдъкова, Неврокопският танцов състав и Представителния ансамбъл "Мездра".

Информация: БТА

Назад

Top