Коалиция "АБВ-Движение 21" закри предизборната си кампания в 6 МИР Враца

Коалиция "АБВ- Движение 21" закри официално предизборната си кампания в Шести врачански избирателен район с митинг-концерт в Дома на железничаря в Мездра.

Пред препълнената със симпатизанти зала бе представена листата на коалицията, съставена от както от млади, така успели и доказани в професиите и работата си хора. В листата са включени лекар, математик, историк, икономисти, предприемачи. Водачът на листата Иван Аспарухов, който е бивш кмет на община Мездра четири успешни мандата, посочи, че се чувства у дома и благодари за подкрепата на хората. "Благодарение на вашата помощ, на огромното доверие, което ми гласувахте да бъда кмет през тези 20 години, успяхме да преобразим нашия град, успяхме да направим много хубави неща, за които ни уважават в цялата страна", каза той и подчерта, че най-ценното е, че отново "заобичахме нашия град".

Иван Аспарухов поиска извинение от съгражданите си, че преди две години се е отказал от кметския мандат и е станал заместник-министър на регионалното развитие, като е приел ново предизвикателство. "Може да оправим един град, една област, един регион, но пред нас има друга задача - трябва да си оправим държавата", посочи той. Според него трябва да се направи всичко възможно тези над 2 милиона наши сънародници, търсещи препитание в чужбина, но които струват на България над 50 милиарда, да се върнат заедно със семействата си и да има защо да се върнат. "България трябва да поеме в правилната посока и понеже сме в железничарски град - трябва да дръпнем стрелката и да обърнем посоката", подчерта водачът на листата на коалиция "АБВ- Движение 21".

Иван Аспарухов каза, че е необходимо да възродим икономиката на страната, да помогнем на малкия земеделец, животновъд, производител. "На нашия народ му трябва работа, ако има работа, българският народ ще се оправи", добави той. Водачът на листата призова присъстващите да гласуват с номер 8, за се тръгне по нов път, да постигнем по-добър живот чрез повече работни места, защото само така ще се възродим като една на проспериращата нация.

Кандидатите за народни представители от коалиция "АБВ-Движение 21" във Врачански избирателен район бяха подкрепени от Тони Димитрова, "Дани Милев бенд" и Представителния танцов ансамбъл "Мездра".

Информация на БТА

Назад

Top