Мариана Тодорова: Надявам се, че служебното правителство ще успее да подсигури честни избори

Обединението с „Движение 21“ определено е добър ход, нашите възгледи са близки, работим добре заедно и се допълваме. Това каза в ефира на телевизия „България он ер“ Мариана Тодорова, зам.-председател на ПП АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в 25 МИР София-град.  

Тя сподели, че коалицията е единствената формация, която предлага прогресивното подоходно облагане и наистина прави по-ляв завой в защита на по-бедните и извергнатите хора. Фактите сочат, че 600 000 българи са работещи бедни, а 300 000 деца живеят в риск от бедност – трябва да се покачат доходите, нужен е необлагаем минимум и справедливост за тези хора. „Въвеждайки прогресивното подоходно облагане 90% от българите ще плащат по-ниски данъци и само тези, които получават над 5000 лв., ще бъдат облагани с малко повече. Предлагаме и семейно подоходно облагане. Всичко това са стимули, които биха могли да задържат хората в страната. Предлагаме и повишаване на минималната работна заплата на 700 лв. в рамките на мандата“, допълни Тодорова.

Относно външната политика кандидатът за народен представител каза, че санкциите по принцип не са ефективен политически инструмент и не са сработили при държавите, на които са им били наложени такива и затова те трябва да бъдат заместени с прагматична дипломация, която да изчисти противоречията. Поради санкциите срещу Русия България е губеща в сектор икономика и туризъм и трябва да защитим националния си интерес по примера на други държави -  като Унгария, например.

В предизборната кампания Тодорова каза, че липсват реални дебати и кампанията не се води около идеи, визии и платформи, а около скандали и обвинения. Според нея се прави опит актьор в този спор да стане и служебното правителство, за да се търси оправдание с него след изборите. Зам.-председателят на АБВ се надява, че правителството ще изпълни най-важната си задача – да организира честни избори.

Пресцентър ПП АБВ

Видео ТУК! 

Назад

Top