Румен Петков: Нарушенията на Марешки могат да доведат до касиране на изборите

Призовавам всички граждани, които имат право да гласуват, да изберат разума с бюлетина номер осем.  Това заяви в ефира на телевизия „България он ер“ членът на ИБ на ПП Алтернатива за българско възраждане и водач на листите на Коалиция  „АБВ – Движение 21“ за Бургас и Плевен Румен Петков. „Ще се обърна  към служителите на право охранителната система да гласуват за собственото си достойнство. Те са подложени на невероятни унижения през последните няколко години. Заплатите им не се вдигат, карат с униформи, произведени 2005 -2006 година,колите им не са сменяни от 2007 г.  По същия начин стоят и нещата за служителите в МО. Ние искаме тези хора да имат самочувствие. Такова, каквото заслужават всички направили тежкия избор да служат на държавата и обществото“.

Петков се обърна и към хората, заинтересувани от развитието на българското образование. “Трябва  да е ясно, че през последните година –две, в българското образование беше извършено престъпление. В него съучастници са са РБ – каквото и да означава това, ГЕРБ и патриотите. Какво означава от първи до четвърти клас децата да не получават оценки и да не повтарят? Тези, които са направили това, са го направили с ясното съзнание, че в пети клас една част от децата влизат неграмотни, неможещи да смятат“, посочи той.

По думите му  партиите на статуквото, БСП и ГЕРБ носят и отговорност  и за упадъка на някой от регионите на България. Според него изграждането на магистрали и инфраструктура предимно в южната част на страната от последните няколко правителства, е довело до икономически срив на Северна България.  „Вече десет години БСП и ГЕРБ строят „Хемус“. Те си приличат по това , че когато са в опозиция , строят „Белене“ , „Южен поток“ , „Хемус“ , а като дойдат на власт нищо от това го няма. Всъщност БСП и ГЕРБ не просто почват да си заприличват като партии, техните лидери вече почват да  имат еднотипно поведение. И двамата вече са усетили в себе си министър-председателят“, посочи той.

Румен Петков изрази становище и относно бутафорните опити на патриотите за блокиране на границата , срещу навлизането на автобуси с гласоподаватели от Турция. „Това е откровена политическа спекула. Как точно патриотите  спират автобусите от Турция ? Просто водят камерите до границата, снимат се пред камерите , как блокират за половин час или един час пропускателния пункт , като пречат на хора, които пътуват по съвършено други причини. Правят това на принципа да се видят вечерта в новините, като събитието на деня. Онзи ден беше същото. Заведоха камерите на границата , блокираха за половин час движението и какво се постигна ? Нищо разбира се. Това пак казвам е политическа спекула. Те никога не са се интересували истински от този въпрос със автобусите, както и никога не са се интересували  от граничното оградно съоръжение. Точно на територията на Бургаска област, където е един от тъй наречените патриоти аз показах онзи ден , чрез социалните мрежи, че  има  места където по 100 метра няма ограда. Там се вика добре дошли на бежанци , на контрабандни стоки. Изграждането на това съоръжение е пак въпрос на  спекула. Виждате , че там оградата е само един ред , а виждате, че много юнашки се твърди че е двуредова“, посочи Петков. Той подчерта ,ч е именно патриотите и ГЕРБ са отговорни за нефункционалността на съоръжението, отговорността по чието изграждане прехвърлиха на областните управители, за да не може тя да подлежи на парламентарен контрол“.

В заключение Петков не призован за коментар и относно скандалите, около Веселин Марешки, който освен всичко друго се оказа и лидер на две партии. По думите му това поставя под въпрос легитимността на изборите. „ Зз се плаша , че ГЕРБ и БСП нямат отношение по въпроса, дори техните членове в ЦИК ,активно стимулират нарушенията, които се извършват от партията на Марешки. Има снимков материал предоставен на ЦИК за аптеки в които се извършва абсолютно незаконна политическа агитация. Освен това в медиите се появиха списъци , които показват , че повече от 40 човека участват в учредяването на две партии, което е абсолютно нарушение на закона за политическите партии. И това нарушение е извършено от Софийски градски съд. Трябва да се занаят имената на съдиите, които са допуснали това престъпление. Аз нямам съмнение , че заради подобни прецеденти тези избори могат да бъдат касирани. КС ще бъде поставен в изключително деликатно положение. Или ще трябва да отмени незаконното участие на политическа партия и да преразпредели нейния резултат върху останалите участници в изборния процес, или ще трябва да касира изборите“, посочи той. 

Пресцентър ПП АБВ

Видео ТУК! 

Назад

Top