НИНА НАЙДЕНОВА, АБВ: ПОЛИТИКИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ ЕКСПЕРТИ И ТОВА Е КЛЮЧОВОТО, ВСЪЩНОСТ, ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕДНА РАЗЛИЧНА БЪЛГАРИЯ

Листата на АБВ за предстоящия евровот излъчва талант, професионализъм и младежки ентусиазъм – качества, които са необходими за промяната в българската политика. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на радио „Фокус“ Нина Найденова от национална гражданска инициатива АБВ, която е на четвърто място в листата на формацията.

Тя подчерта добрата представителност в евролистата на АБВ, която е балансирана и по възраст, пол, в състава на 17-те влизат доценти, професори, половината са млади хора, но всички са доказани професионалисти в областта си. „Българската политика има нужда както от експерти, така и от професионални политици, за да се развива“, коментира Найденова.

Нина Найденова очерта визията и целите на АБВ: „България има нужда от политики. Политиките се правят от експерти и това е ключовото всъщност за изграждането на една различна България. Една България, която отбелязва всяка година икономически ръст. България, в която не просто говорим за това, че трябва да се справяме с безработицата, а правим нещо по въпроса. Не само да си говорим, че има нужда от инвестиции, а да ги привличаме, защото най-силният сектор, който дава работни места – производството, е изключително слаб. Да не кажа, че България почти му е обърнала гръб и поглежда само към търговията”, каза тя.

Кандидатът за евродепутат Нина Найденова каза, че няма да е удовлетворена, ако в ЕП влязат под трима от кандидатите на АБВ. По въпроса за бъдещото развитие на АБВ и дали ще бъде партия, Найденова подчерта, че формата не е толкова важна, колкото е важно това посланията на формацията, към която тя принадлежи, да стигнат до гражданите.

Назад

Top