Новини от ПП АБВ

Бойко Найденов: Не трябва да очакваме, че Бюрото за борба с корупцията ще започне да работи от първия ден, в който е създадено

от в ПП АБВ Новини 08/03/2016

Не трябва да очакваме, че Бюрото за борба с корупцията ще започне да работи от първия ден, в който е създадено, заяви експертът към АБВ Бойко Найденов по време на пресконференция, посветена на предложенията на партията за борба с корупцията и осъществяването на съдебната реформа, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Необходимо е създаването на такъв орган. Необходимо е създаването на такъв закон. За съжаление корупцията в България продължава да съществува дълго време. Създаде се този феномен. Това е един феномен, който потиска цялото общество. Той пречи на икономическото развитие и на обикновения гражданин“, коментира Найденов.

„Дай боже чрез създаването на подобни закони и такова Бюро в крайна сметка да направим една решаваща стъпка в борбата с това уродливо явление. Разбира се не трябва да се очаква кой знае какво и, че този орган ще заработи още от първия ден, в който бъде създаден.

Тепърва ни чака административното му изграждане. Дано да направим така, че качествените хора в тези институции да останат на работа, а тези, които не трябва да не останат. Надявам, че в дебата между първо и второ четене ще бъдат отстранени противоречията“, заяви още той.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *