Новини от ПП АБВ

Владимир Елезов: Само привличането на инвестиции и стимули на младите предприемачи в общината може да реши проблемите с безработицата в Благоевград

от в ПП АБВ Новини 20/10/2015

Само привличането на инвестиции и стимули на младите предприемачи в общината може да реши проблемите с безработицата в Благоевград. Това коментира в ефира на радио „Фокус” Владимир Елезов, кандидат за кмет на Благоевград на Коалиция “ЕКИП – АБВ, НДСВ, ОБТ”.

„Най-важното е инвестициите да бъдат насочени в производството, там където се правят продукти с добавена стойност, когато се генерира печалба и съответно парите остават в общината“, обясни Елезов.

„Конкретно ние ще търсим инвеститорите навън – не в кабинета, с краката на бюрото и пред компютъра. Аз съм университетски служител и знам как се търсят студенти. Те не се търсят от кабинета – ходим по форуми, създават се форуми, презентира се града“, каза още кандидат-кметът.

Владимир Елезов каза още, че има конкретни набелязани мерки за привличане на азиатски инвестиции в производството. „Имам и конкретен ангажимент към трима души, които са решили да инвестират и да правят бизнес в Благоевград така, че веднага да започнат работа“, добави Елезов. Той каза още, че сред приоритетите му, ако бъде избран за кмет през следващия мандат, ще бъде продължаването на Националната програма за енергийна ефективност. Той допълни, че ще приложи по-строг контрол при изпълнението на проекти по нея.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *