Новини от ПП АБВ

Възстановяването на доверието в Българската армия ще гарантира бъдещето на нашата държава

от в ПП АБВ Новини 20/11/2015

Въпросът за нашата страна не е с кого сме ние и против кого сме

„За да може държавата ни да гарантира бъдещето си, трябва да осигурим, широка обществена подкрепа и възстановяване на доверието в Българската армия“. Това написа в свое становищепредседателят на Комисията по отбрана към НС ген. Михо Михов.

„В следващите години са възможни огромни промени, водещи до преконфигуриране на световната система с нов мащаб и измерения в редица глобални и регионални структури”, заявява ген. Михов. По думите му, особено силно в геополитически план ще бъде въздействието в региони, където за съжаление попада и нашата страна. „В този свят са наложени двойни стандарти, въпросът за нашата страна не е „с кого сме ние и против кого сме“, както ни беше поставен преди време. Наложената в мисленето и практиката от последните двадесет години посока за развитие на страната само в една, и то опростена по вертикала и хоризонтала координатна система, бих казал по причина не само на обстоятелства, а и в манталитета на политическия ни елит, особено по въпросите на националната сигурност, е изчерпана”, допълва той.

Ген. Михо Михов уточни, че трябва да се разбере, че силните, великите, могат винаги да разберат от принципна гледна точка позиция, която не винаги и то задължително съвпада с тяхната. „Те затова са и велики, за да бъдат понякога и снизходителни и справедливи! В този смисъл е необходима внимателна преценка кои реалности от последните две години обективно работят за нас като държава!”, коментира още той. „Изчистването на политическия ни изказ от емоцията и излизането от наложените мантри за единствено доброто и винаги лошото, ще покаже, че осланянето само на колективната сигурност е нереално и недостойно”, посочва ген. Михов. „Необходима е силна политика в социално-икономически и институционален план и в областта на възстановяване на националните отбранителни способности в лицето на Българската армия, основаваща се не на разделение на обществото, а на увеличаване на авторитета на военната професия, осигуряване на широка обществена подкрепа и възстановяване на високото доверие в Българската армия! Само така нашата държава ще може да гарантира бъдещето си”, заявява още ген. Михо Михов.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *