Новини от ПП АБВ

Ген. Румен Миланов: Легитимирането на анонимните сигнали крие опасност от вътрешно оклеветяване за разчистване на сметки

от в ПП АБВ Новини 16/02/2016

Легитимирането на анонимните сигнали крие опасност от вътрешно оклеветяване за разчистване на сметки, заяви експертът към АБВ генерал Румен Миланов, бивш началник на ГДБОП, на пресконференция на тема „Съдебна реформа, противодействие на корупцията“, предаде репортер наАгенция „Фокус”.

„Корупцията се основава на пропуските в закона и слабостите в хората„, заяви генерал Миланов във връзка с проекта за антикорупционния закон. По думите му, в проекта за антикорупционния закон има поне 40 точки, които са представители на висши публични длъжности, които подлежат на декларации, при което възниква въпросът за обработката на декларации и какво ще следва от това.

„Това изисква доста сериозен апарат и ресурс„, смята той. Генерал Миланов се съгласи с предложението на АБВ директорът на Националното бюро за борба с корупцията да се избира само от НС, с 2/3 мнозинство.

По темата за анонимните сигнали, според него чрез тях се крие опасност да започне едно вътрешно оклеветяване за разчистване на лични сметки. Според него сигналите трябва да бъдат официални.„Направи ми впечатление чл. 22, според който това Национално бюро ще бъде подложено на мониторинг от сродни организации„, заяви той и изрази мнение, че това е крайно недопустим изказ, камо ли разпоредба.
„Цялостната организация на бюрото безспорно трябва да бъде подложена на този парламентарен контрол и подборът на хората, които ще работят в него трябва ясно и точно да се разпише“, каза още той.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *