Новини от ПП АБВ

Георги Първанов отправи предложение към всички леви формации за незабавен диалог

от в ПП АБВ Новини 02/11/2015

Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ, оцени представянето на партията на изборите за местна власт като добро и съответстващо на предварително поставените цели. „Целта не може да бъде просто да се преброим. Целта ни беше да създадем по-широка мрежа от участие на АБВ в местната власт. Трудно е на този етап да се включим в битката за големите областни центрове. Направихме го по-скоро символично. За сметка на това имаме своите над 45 кмета на общини, избрани в различен формат, но с важната на моменти решаваща подкрепа на АБВ“, каза Първанов. Пред медиите той коментира, че това означава сериозно присъствие, защото, съчетано с групите общински съветници, които АБВ ще има, плюс кметовете на населени места, означава, че партията постига важна стъпка от стратегията във вътрешната политика.

За стила на водената кампания – АБВ заложи на посланията, съдържателния дебат и личностите, каза още Георги Първанов. „Навсякъде печелехме, защото имаме силни кандидати. И съжалявам, че не ни стигнаха силите в редица общини, в които имахме изключително силни кандидати – като започна от Благоевград, Кюстендил, Перник – но, предвид ресурса, който използваха нашите опоненти, не им стигнаха гласовете.

Първанов оцени изборите като „триумф на технологията“. „Отново се случи онова, което видяхме на предишните избори. Отново едни партии хвърлиха много пари, отново бяха използвали лостовете на държавната машина – който каквито имаше за влияние. Ако ние не се осъзнаем, ако в България изборите продължават да се случват така, хората тотално ще бъдат разочаровани и нищо добро не ни чака“, каза още председателят на АБВ.

Георги Първанов отправи предложение към всички леви формации за незабавен диалог, но без предварително поставяне на условия. Той добави, че АБВ е готова да инициира шрока дискусия за характера на съвременната левица. „Тя трябва да бъде обсъдена във всичките и параметри, в дълбочина. Очевидно, че някои от досегашните послания и методи не работят по никакъв начин. Президентските избори чукат на вратата, това е най-малкото основание да седнем и да разговаряме още сега за единна кандидатура на изборите догодина“, посочи Първанов. Той е категоричен, че левицата няма да има успех, ако не се промени дълбоко и това доказват резултатите от местния вот.

Председателят на ПП АБВ коментира, че навсякъде в страната е имало търговия с избирателски гласове и впечатленията му се базират на множеството пътувания и разговори с избиратели.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *