Новини от ПП АБВ

Да си спомним за Росица Янакиева, навършва се една година от смъртта й

от в ПП АБВ Новини 22/01/2016

приятел, изявен политик, активен общественик. Тя ще остане в новата история на Перник като една от най-светлите личности.

 

Росица Янакиева беше от малкото български политици, които изгаряха във всяка своя идея и действие, с което се захванаха. Тя реализира не един и два проекта за доброто на перничани, беше борбена и упорита, не се страхуваше да поеме риска.

 

Споделяше идеята, че достойнството не се придобива по Конституция и всячески се стремеше да доказва своето. Росица Янакиева бе предана и служеше на перничани. За нея Перник беше кауза!

 

Тя изгради представата за съвременния тип политик, гражданин и личност. Очерта път, който трябва да следваме. Измина 1 година от кончината й, в която не минава ден без да подчертаем постигнато и свършено от Янакиева през годините.

 

След смъртта й бе взето решение от управителния съвет на Европейския политехнически университет една от залите в учебното заведение да носи нейното име.

 

Нищо не е в състояние да запълни празнотата на приятеля, колегата, Човека Росица Янакиева.

 

Нека си спомним благата усмивка на Роси, която можеше да вдъхновява! Поклон пред светлата й памет!

 

Колеги и приятели от ПП АБВ- Перник.

 

Биография:

Росица Янакиева е родена на 7 юли 1954 г. в Перник. Завършила е химия в СУ „Климент Охридски“. Започва кариерата си като технолог в завод „Пектин“. Била е директор на Младежкия дом; енергетик в цех в пернишката „Топлофикация“.

Тя е била е два мандата кмет на кв. „Изток“-Перник, както и народен представител в 40-то Народно събрание като представител на БСП. През 2007 г. печели изборите за кмет на Перник, както и втория мандат. От поста се отказва, за да влезе в 43-то Народното събрание като депутат на партия АБВ, след което бе избрана и за зам-председател на НС.

Панихидата ще бъде на 23 януари 2016 година, от 12 часа на централния гробищен парк в Перник. В 12.30 в ресторанта на Двореца на културата ще се съберат роднини и близки на покойната.

 

Пресцентър ПП АБВ

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *