Новини от ПП АБВ

Доц. Атанас Мангъров пред Карбовски: Надявам се Борисов да не бъде преизбран

от в ПП АБВ Новини 02/03/2021
Надявам се Борисов да не бъде преизбран. Това каза водачът на листата на АБВ в 23-ти МИР София град и в 3-ти МИР във Варна доц. Атанас Мангъров пред Мартин Карбовски. Към доц. Атанас Мангъров в социалната мрежа са зададени 860 въпроси, събрани само за един ден.
На въпрос защо с АБВ, доц. Мангъров отговори: „Защото с кой друг?“.
Доц. Атанас Мангъров подчерта, че не бива да има нова нормалност, защото това е идииотщина на идиотщините.
„Моята цел не е да стана политик, искам просто да променя нещата. Искам просто да се обърне по нормалния начин. Изпотявам се, по гърба ми започват да лазят тръпки, когато започвам да чувам за нова нормалност. Ще направя всичко възможно това да не се случи“, каза още доц. Мангъров.
Според него говоренето за вируса идва много. „От сутрин до вечер COVID, COVID, COVID. Преди няколко дни една леля от интернета беше казала, че за последните дни съм имал 12 изяви, но никой не вижда, че в същото време от сутрин до вечер, като се почне от премиера, до министрите, до всякакви журналисти, непрекъснато се говори за COVID, за COVID, за COVID. Това, което е нормалният поглед върху нещата заема една много малка част от общия поток“, каза още доц. Мангъров.
Доц. Атанас Мангъров заяви, че винаги е агитирал за ваксините, но за истинските и тези, които са направени по правилата. Той посочи, че настоящите ваксини срещу коронавируса не са фалшиви, но не са изпитани в правилата на изкуството. „Ванаги съм бил радетел за ваксините, но тези ваксини по начина, по който са създадени и по начина, по който се прилагат масово без да отговарят на тези изисквания, е един риск, който за момента не си струва“, каза доц. Атанас Мангъров.
Специалистът коментира и носенето на маски. „Никога не съм носил маска. С инфекции се занимават от 1983 г. насам. Проф. Киров, на когото е кръстена инфекциозната болница и всички тези, от които съм се учил на инфекции, не са носили маска“, каза още доц. Мангъров.
Кандидатът за депутат отговори дали липсва информация за доц. Атанас Мангъров преди да стане „звезда“. Доц. Мангъров определи себе си като обикновен човек, а не „звезда“ и уточни, че е роден на 31 януари 1956 г. в Стара Загора. До 14 -годишна възраст съм учил в Стара Загора, след 14-годишна възраст завърших небезизвестната Английска гимназия в Пловдив. Може би това беше едно от най-хубавите неща, които ми се е случвало. Едното, защото ме изхвърлиха от вкъщи.  След гимназията бях войник, след което завърших медицинския институт в Пловдив, след което понеже имах златна значка за успех, има право да избирам и ми предложиха да стана хирург в Стара Загора. Като отидох там, ми казаха, че няма да бъда в отделение, а в амболатория. Тогава реших, че не е моето място. Тогава се отвори аспирантура в Инфекциозна болница в София, явих се, спечелих я и си защитих в срок дисертацията“, допълни още доц. Мангъров. Той обяви, че вярва в Бог и че е кръстен православен християнин.