Новини от ПП АБВ

Д-р Мариана Тодорова: АБВ е една от малкото партии, които реално искат електронното гласуване

от в ПП АБВ Новини 21/02/2016

Има няколко основни проблема, които трябва да се разрешат, преди да се въведе електронното гласуване

Женската организация на ПП АБВ проведе среща с членове и гости от цялата страна, на която беше обсъдена политическата ситуация в страната, бъдещите предизвикателства за жените от АБВ и предстоящата президентска кампания. Подробности прочетете тук!

На дискусията ПП АБВ присъства зам.-председателят и говорител на ПГ на АБВ д-р Мариана Тодорова.

Мариана Тодорова направи обзорен анализ за изминалата година от участието на АБВ в управлението. Коментира пенсионната реформа и работата на народните представители. Tя коментира и предстоящите президентски избори. Повече тук!

Д-р Тодорова говори и за електронното гласуване. Тя заяви, че АБВ е една от малкото партии, които реално искат електронното гласуване да се осъществи.

Има няколко основни проблема, които трябва да се разрешат, преди да се въведе електронното гласуване, според Мариана Тодорова.

„Ние трябва да сме сигурни, че ще осигурим тайната на вота. Ако един човек иска да си продаде гласа, той ще го направи по нормалния начин или когато гласува електронно“, заяви тя.

Като пример Тодорова обясни, че има опасност един собственик на голяма фирма да събере работниците си и да им каже: „Искам съответния начин на гласуване, за да докажете лоялността си към мен и да продължим нашите трудов-оправни отношения“.

Това не е проблем на системата, според нея, а на морала на хората и трябва максимално да се ограничи.

„Има идея, към новите лични документи да има тъй нар. „електронен идентификатор“. Това ще е досие, което може да се ползва за всичко. Ще има пълна информация за нас.

Това е уникален номер, който ще доказва нашата личност.

Това до известна степен може да гарантира, че сме упражнили нашата воля и, че не сме използвали друг Ай-пи адрес или, че някой е манипулирал вота. Всичко друго е въпрос на технологии“, категорично заяви Мариана Тодорова.

Тя добави още, че България има достатъчно традиции и добри успехи в софтуерния бизнес, така че ще направи един доста добър софтуер.

„Аз призовавам този софтуер да се разпространи в други страни. Ние да го продадем и използваме това като реклама, за нещо което ние сме направили, в което сме иноватори и първенци. Не бива да се страхуваме, това е бъдещето! Въпрос на време е изготвянето на документите и софтуера, завърши д-р Тодорова.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *