Новини от ПП АБВ

Ивайло Калфин: Сериозните кандидатури за президент трябва да бъдат малко, но широко подкрепени

от в ПП АБВ Новини 16/04/2016

През 2030 година по наша прогноза хора без образование и професионална квалификация няма да имат работа. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, цитиран от Радио „Фокус” – Варна.

„Това означава, че трябва рязко да се намали процентът от хора, които не завършват училище. За съжаление, близо половината от регистрираните безработни са с много ниско образование и тези хора са в риск. Според мен трябва да изнесем политиката още от предучилищната и детската градина,защото голяма част от отпадналите са такива контингенти, които ако се ангажират по-отрано, по-трудно отпадат от училище и също така да се подобри професионалното обучение в страната”, коментира Ивайло Калфин.

По отношение на президентските избори министър Калфин допълни, че все още няма разговори във АБВ за издигане на кандидатури. „В партията настояваме да търсим възможности и начин за един по-широк диалог и кандидатурите за президент да не са много. Сериозните кандидатури да бъдат широко подкрепени. Според нас не ни трябва кампания, която да разделя обществото за пореден път. Много ще се радваме силните кандидати да са сравнително консенсусни, като това за нас означава да търсим силен вариант на левицата”, добави министърът.

По думите му АБВ трудно ще се впише в десницата, но има и друг вариант, в който се търси по-широко съгласие и действително авторитетна фигура, която може да събере гласовете на повече хора.

„На страната ни и предстои да преживее много важен етап, особено с това, което се случва около нас. Това означава, че трябва да потърсим повече консолидация и се надявам следващият президент да е такъв човек”, каза още Калфин.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *