Новини от ПП АБВ

Мариана Тодорова, след среща на АБВ с КНСБ: Много са допирните ни точки по оценката на Бюджет 2016

от в ПП АБВ Новини 24/11/2015

Много са допирните точки между АБВ и КНСБ по оценката на Бюджет 2016. Това заяви пред медиите в парламента говорителят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова, след работна среща на групата със синдиката.

„На първо място – считаме, че приходите за следващата година и изобщо за тригодишната бюджетна рамка са значително подценени и смятаме, че приходната част значително може да нарасне и да има друго числово измерение. На второ място – считаме, че проходите от корпоративни данъци са твърде ниски, едва 5,6, и те нямат добро изражение в БВП, в борбата с бедността и с други проблеми, пред които страната е изправена. Затова нашето становище е, че трябва да се върви към прогресивно подоходно облагане за физически лица, за определяне на необлагаем минимум и към семейно подоходно облагане. И ние, както КНСБ, смятаме, че максималният осигурителен доход трябва да нараства и след 2018 година“, каза Тодорова.

По въпроса за образованието и парите за него Тодорова посочи, че трябва да има корекция на философията на делегираните бюджети – да има дефиренциране и капиталовите разходи да бъдат извадени от системета. Това е тема, по която се търсят законодателни решения, добави депутатът.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *