Новини от ПП АБВ

Мислех, че правенето на избори по „Байганьовски“ е минало

от в ПП АБВ Новини 20/10/2015

Имаме внесен сигнал до главния прокурор в две части за новорегистрирани 280 избиратели в община Ковачевци

„Натискът от страна на кмета на община Ковачевци върху листата на АБВ и кандидатът ни за кмет на общината е повече от цинична“. Това каза Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ, по време на пресконференция във връзка със сигнал до главния прокурор срещу кмета на община Ковачевци Васил Станимиров. Последните седмици се коментира, че предизборната кампания е вяло. Мисията ни е да представим част от инструментите , които се ползват, посочи Петков.

„Имаме внесен сигнал до главния прокурор в две части за новорегистрирани 280 избиратели в община Ковачевци“, заяви Румен Петков.Той допълни, че сигналът до главния прокурор съдържа и втора част, която съдържа факти за облагодетелстване на семейството на кмета на община Ковачевци Васил Станимиров. „Кметът Васил Станимиров отдава земи под наем на майка си от 10 до 18 лева за пасища“, уточни Петков. “ От това „от“- „до“ зависи допълнително уточняване след подписване на договора. Много се надявам прокуратурата да се сезира. Конфликтът на интереси е повече от очевиден. Видно е, че някои от общинските съветници и техните семейства също участват. Имаме основание да считаме между кмета и длъжностни лица има взаимоотношение”, заяви зам.-председателят на ПП АБВ. Петков посочи също, че Станимиров е комуникирал е в социалните мрежи с кандидат на АБВ за кмет на общината. „Ще ви разплача листата“, пише кметът на община Ковачевци към АБВ уточни Румен Петков. „Правенето на избори по „Байганьовски“, мислех, че е отминал”, каза още той.

ПП ГЕРБ е уплашена и прибягва до различни мерки. В oбщина Родопи е освободен председателят на общинската избирателна комисия и е назначен нов. Изтекъл е срокът за представяне на участниците в изборните комисии. ГЕРБ е уплашена, че губи изборите и прибягва до такива мерки”, заяви Петков. „В oбщина Приморско има регистрирани 146 заявления за постоянен адрес – някой е търсил приключване на изборите преди да са започнали. Ако считат, че така се правят избори да кажат. В село Ясна поляна – новорегистрирани са 129 души, а са регистрирани, че живеят малко над 20 души. Какви избори да правим, само трошим пари”, каза още Петков. „Ние от политическа партия АБВ разчитаме на вас. След 25-ти октомври идва 26-ти и така 4 години. Ако е нормално тези хора да определят съдбата, да го направят“, допълни Румен Петков.

Как се правят избори в Девня – в кв. „Повеляново“ е забита брадва в автомобила на представител на ПП АБВ. Това не може да бъде подминавано така“, заяви Румен Петков. Той даде за пример нарушения, които са регистрирани в общината – в Девня на 18 срещу 19 октомври в 03.00 часа маскирани лица с качулки хвърлят бутилки със запалителна течност срещу представител на АБВ. Неговата съпруга е бременна в 9 месец. Радостин Ризов е подал жалба към компетентните органи. Петков посочи същи, че в селището на с. Блъсково, община Провадия, е запален пожар срещу Димитър Иванов, кандидат на АБВ за кмет.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *