Новини от ПП АБВ

От АБВ вероятно ще подкрепим кандидатурата на Захариева, но с достатъчно сериозни резерви

от в ПП АБВ Новини 16/12/2015

„Нуждаем се от още разговори и обсъждания по въпроса за кандидатурата на Екатерина Захариева, защото прозвучаха доста остри и критични забележки от някои партии, които подкрепят кабинета.“  Това каза по време на пресконференция в Благоевград заместник-председателя на ПП АБВ Румен Петков, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пирин.

Румен Петков поясни, че има предвид конкретно изявление на Валери Симеонов, а също така и непрозвучалата достатъчно силно пред обществото позиция на Радан Кънев.

„Моето лично мнение е, че не е добра практика министри на правосъдието да стават хоракоито не са влизали никога в съдебна зала. Ние вероятно ще подкрепим кандидатурата, но с достатъчно сериозни резерви.

Ако не греша това е четвъртият министър на правосъдието, който не е влизал в съдебна зала, а това вече е проблем“, допълни Румен Петков. Той добави още, че според него премиерът Борисов трябва да преосмисли номинацията на кандидат за министър на правосъдието.

„Ние сме свидетели на назначени министри, които трудно се ориентират къде е районният съд в София. Г-жа Захариева безспорно е човек с опит в администрацията, но ние все пак говорим за съдържателна съдебна реформа, говорим за анализ на нормативната база, свързана със съдебната система. Боя се, че между администриране и съдебна реформа има много голяма разлика. Говорим за способност да се проведе активен политически и професионален диалог“, каза още Румен Петков. По думите му, трябва да се изгради Съвет за съдебна реформа в Народното събрание, в който да участват представители на политическите партии, както и на съдебната и изпълнителната власт, ако искаме действително да стигнем до съдебна реформа, която отговаря на интересите и потребностите на българските граждани.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *