Новини от ПП АБВ

ПП АБВ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015

от в ПП АБВ Новини 23/10/2015

Първо участие на ПП АБВ в местни избори

На 25 октомври АБВ за първи път ще участва в избори за местна власт. Те са важни за партията не само защото са първи, а защото тя гледа на общините като на основен стълб на държавата и обществото.

Приключващата кампания беше нелека, изпълнена с много срещи, разговори, осъществени контакти, убеждения, една „кампания на аргументите“, с моменти на критика, която беше приемана и именно това определя разликата между нашата и останалите партии в страната.

Лидерите и кандидатите на АБВ бяха в непрекъснат диалог с гражданите, воден от град на град, от село на село, от врата на врата. Подкрепиха ни Николина Чакърдъкова, Тони Димитрова, Георги Христов, Калуди Калудов и други.

ПП АБВ заложи на нова политическа култура

АБВ е партията, която направи от своята кампания празник. А когато една партия прави от кампанията си празник, това означава убеденост в крайния успех!

Масово, почти навсякъде по страната, хората се оплакваха от тежък натиск върху опонентите. Недопустимо е използването на силите на реда и другите структури на държавната администрация, за да се всява страх сред избирателите и да се мачкат кандидатите. Подобно поведение сложи началото на края на СДС през 1999 г. и е добре да се прочете този урок на новата ни история.

Някои политически сили и кандидати се опитваха да правят избори по „байганьовски“. Има множество примери за нарушения, свързани с предизборния процес, както и примери за безпрецедентен натиск срещу кандидати и представители на АБВ в цялата страна.

Кандидатите на АБВ – новото поколение в българската политика

В 176 общини АБВ участва със свои листи за съветници, а в 75 общини е в коалиционни формати. Това означава, че в 251 общини, от общо 265 в страната, АБВ активно участва в изборния процес.

Общо са регистрирани около 3000 кандидати за общински съветници, което за едногодишна партия е изключително сериозен резултат и той в много голяма степен се дължи на изградените ни структури.

Кандидатите на ПП АБВ за кметове са млади, енергични, високо подготвени. Те имат много идеи и са ярки личности – едни вече доказани и утвърдени в общественото мнение управленци, а други амбициозни, изпълнени с желание и ентусиазъм да претворят идеите си в името на хората. При нас има и приемственост, и обновление. Но най-важното е, че всички наши кандидати са честни и почтени, с висока отговорност и чувствителност към обществените проблеми.

ПП АБВ отдавна е доказала, че има висока коалиционна култура, но едновременно с това умее да отстоява и да се бори за това, в което вярва и е в интерес на хората. В този смисъл сме убедени, че нашите общински съветници, които бъдат избрани, ще са носител на онези качества в бъдещите местни парламенти, от които толкова много се нуждае обществото ни напоследък – професионализъм, диалогичност, откритост и вслушване в мнението на гражданите.

АБВ и референдумът

АБВ няма да спре и има своите мащабни идеи за трайна и дълбока реформа в политическата система. Един от основните нейни аспекти според АБВ е редовно допитване до гражданите по различни въпроси, които ги засягат. АБВ е за пряка демокрация, но тя изисква ангажираност, убеденост и настойчивост най-вече от страна на институциите и политическите сили.

За съжаление в дебата по предстоящия референдум не станахме свидетели на това. Освен, че се подлага на референдум само един въпрос, а отпаднаха другите два, интересът от другите партии към него бе почти нулев. ПП АБВ бе политическата сила, която най-активно участва в дебата по електронното гласуване, отстоявайки едновременно с това и своята идея за мажоритарен вот – тоест в парламентарни избори избирателите, гласувайки за партии, да могат да гласуват и за личности. ПП АБВ разясняваше и защо задължителното гласуване може да бъде ефективен способ за “обезценяване” на купения и корпоративен вот.

И след местните избори ПП АБВ ще продължи да води дискусия по тези въпроси.

Защо е важно да бъде подкрепена ПП АБВ?

ПП АБВ показа наличието на висок управленски потенциал. Ивайло Калфин направи реформа, каквато никой не посмя да започне през последните 25 години – пенсионната реформа. Обърна се с лице към проблемите на младите семейства, зае твърда позиция по темата за увеличаване на доходите и минималната работна заплата. Стъпката, която направихме и влязохме в управлението, беше оправдана. Този висок управленски потенциал, трябва да бъде реализиран и в местната власт.

ПП АБВ е носител на истинската социална политика и на местно равнище, защото изповядва идеите, че всеки българин трябва да има достъп до качествено здравеопазване и образование, до поносими като цени комунални услуги и до работни места с достойно заплащане.

ПП АБВ ще управлява публично общинските финанси и то в активен диалог с хората.

Пред нас на 25-ти октомври стои не въпросът да гласуваме, а да гласуваме за 26-ти, защото поправителният изпит в политиката е за жалост веднъж на 4 години. Ако допуснем грешка сега, не можем да я поправим по-рано.

Да повярваме и да гласуваме!

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *