Новини от ПП АБВ

ПП АБВ представи предизборната си платформа

от в ПП АБВ Новини 25/02/2021

ПП АБВ представи предизборната си платформа. Пред медиите председателят на партията Румен Петков очерта три основни приоритета в предстоящия вот – укрепване на държавността, възстановяване на икономиката и борба с бедността и демографската катастрофа и възраждане на духовността. Той акцентира върху пандемичната реалност, в която протича животът на българите в последната година.

Румен Петков: Битката ни е за нормален живот и нормална държава

„Всички избори са важни за гражданите, демокрацията и хората. Миналата година ни напуснаха 120 000 българи, почернихме семейства. 15 000 повече от починалите през миналата година. На този кръстопът предлагаме да ви поведем към утрешния ден. Листата на АБВ носи достойнство, експертиза. Поставяме три акцента – здравеопазване, здравеопазване, здравеопазване. В този сектор провалът е най-голям, особено през последните 10 години. Битката ни е за нормален живот и нормална държава. Противопоставяме се на порочния модел на управление и искаме да върнем контрола на гражданите върху политиката. Лице на нашата кампания са не само членовете на нашите листи, а всеки избрал да гласува за нормалността“.

„Искаме хората да разберат, че е много по-безопасно да гласуват, отколкото да идат до магазина. Гласуването е избор на живот. Искаме всеки българин да излезе и да гласува за себе си. Ние гарантираме бъдещето, чрез опита, експертизата, младостта“.

Ивайло Калфин: Пълен хаос е начинът, по който работи Народното събрание, Министерският съвет трябва да бъде по-отчетен

„Когато говорим за възстановяване на държавността, това значи първо институции. Към всички имаме конкретни предложения. Парламентът да не приема закони, както до момента. Не е хубаво, че повече от една година премиерът не е виждал новата сграда на Народното събрание. Предложение, на което ние държим – повишаване на правомощията на местните власти, по-голяма децентрализация, по-голяма финансова свобода на общините и повече възможности за общи проекти. Сблъсъкът между гражданите и държавата трябва да намалее, чрез използване на електронни механизми“. Калфин подчерта острата необходимост от по-висок ангажимент на държавата в стратегически сектори, като здравеопазване, образование, сигурност, правосъдие и редица други.

Проф. Любомир Халачев, водач на листата на ПП АБВ във Велико Търново: Няма друг механизъм, като образованието, който може да помогне така на нашата държава

„То е помогнало, например, на Швейцария и Сингапур. Само и единствено благодарение на залагането на образованието те успяват да достигнат до водещата си роля днес. Образованието в България е занемарено. Стигнахме до там, че агресията победи навсякъде. Малки деца се убиват и бият в училищата, а ние нищо не правим. Борбата с агресията е задача на образованието и културата. Задачата на образованието е да направи така, че всички да поучат право и възможност да стигнат до новите технологии“.

Д-р Пламена Заячка, водач на листите на ПП АБВ в 24 МИР-София и Кърджали: Младите хора са гаранция за края на Прехода

„Гордея се, че нашите листи са не само пълни с млади хора, а имаме водачи млади хора в 6 области. Младите са гаранция за края на Прехода. Преходът ще дойде, когато дойдат млади неопетнени хора. У повечето млади хора се вижда апатия по отношение на политиката. Политиката се превърна в мръсна дума. Затова наличието на толкова млади и успели хода в листите на АБВ ние считаме за успех. За нас времето на младите е днес и сега. “.

 

Веселин Плачков, водач листите на ПП АБВ в Плевен и Пловдив: Моята цел и мисия в живота е да науча хората да възприемат изкуството и да изискват от артистите

„Моята цел и мисия в живота още след като завърших НАТФИЗ е да възпитавам публика, да има знания, да знае как да гледа изкуства, да изисква от артистите. В последните години 2,5 млн. българи не са вече в България. В коя война България е губила толкова? Забравени са малките места, духовните потребности на хората. Може да имаме всички магистрали, но ако нямаме дух, култура и образование, ние нямаме абсолютно нищо. Надявам се на подкрепата на всички“.

Доц. Атанас Мангъров, водач на листата на ПП АБВ във Варна и 23 МИР-София: Да се раздели заплащането на медицинския труд от това за лечението

„Получава се така, че хора лекари, които работят по скъпи клинични пътеки, получават в пъти повече от други. В резултат на настоящото положение се стигна до това, че значителна част от българските лекари са в чужбина, защото тук не получават адекватно на труда си възнаграждение. Второто е свързано с източника на финансиране на цялото здравеопазване. За момента това става с т.нар. здравни осигуровки, само че те не се плащат. Има близо 1,5 млн. души, които не се осигуряват. Считаме, че този финансов модел трябва да се промени и заплащането на всичко, което се случва в здравеопазването, трябва да става с данъците“.

Любомира Ганчева, зам.-председател на ПП АБВ: Всяка една дума в платформата ни е наша кауза

 

„Зад страниците на платформата на ПП АБВ не стои нищо ново, това е гръбнакът на АБВ. За всички нас това е част от нашите клетки и същност. Тази предизборна платформа няма да остане затворена зад тези 4 стени. Всяка една дума ще се превърне в наша кауза“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *