Новини от ПП АБВ

ПП АБВ ще бъде внесена жалба за касиране на изборите в Бойница

от в ПП АБВ Новини 02/11/2015

Повечето участници на изборите за общински съветници и кметове в община Бойница се обявиха против отчетените резултати, по искане на ПП АБВ ще бъде внесена жалба за касиране на изборите.

Днес на пресконференция четири формации, участвали в изборите се обявиха против начина, по който са проведени изборите в община Бойница и подкрепиха инициативата на ПП АБВ за касиране на изборите в община Бойница.
На пресконференцията организирана от ПП АБВ присъстваха Иван Иванов народен представител от ПП АБВ, г-н Филип Попов народен представител от коалиция БСП – лява България, г-жа Елка Петрова кандидат за кмет на село Раброво община Бойница и г-жа Виолета Вълчева кандидат за общински съветник в община Бойница издигната от коалиция Народен съюз.
„На много места не сме били подкрепени от АБВ, както и ние не сме подкрепили АБВ, нмо тук сме заедно, защото става въпрос за законосъобразност.“ С тези думи откри днешната пресконференция народният представител Филип Попов.
„Изборите в една от най-малките и бедни общини в България са типичен пример за грубо погазване на законите в страната и загърбване на всякакви демократични норми,“ каза народния представител Иван Иванов.
„Тази победа в община Бойница е постигната с нерегламентирани от закона подходи, използвайки административни позиции за оказване на натиск и репресии. Това да регистрираш повече хора от колкото живеят в дадено населено място не е нищо друго, а грубо погазване на моралните норми, с цел да задържиш властта на всяка цена дори и против волята на хората. В дните преди изборите лично аз подадох сигнал до прокуратурата да бъде извършено разследване за наличие на фалшифицирани документи свързани с регистрацията на около 170 външни лица, неживеещи в Бойница и включени в избирателния списък. В резултат на моя сигнал са намерени и иззети подправени документи от община Бойница и е образувано досъдебно производство. На практика излиза, че някой е попълвал и подписвал документите на хората, което от друга страна значи, че хората включени в избирателния списък са попаднали там по незаконен начин“, допълни още Иванов.
Народният представител от АБВ отправи призив към партия ГЕРБ да излезе с позиция дали подкрепя подобен тип поведение на техения кандидат за кмет в община Бойница и да каже отговорно пред обществото, подкрепя ли провеждането на избори извън законните и морални правила.

Пресцентъ ПП АБВ Видин

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *