Новини от ПП АБВ

Румен Петков в Шумен: Войната е с безумието, не с коронавируса

от в ПП АБВ Новини 25/03/2021

Войната е с безумието – вчера да е родено детето, днес му бъркаме в носа. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция Шумен.

Лидерът на АБВ коментира мярка, която определи като грозна.. „Искаме да сме туристическа държава. Повече от половината страни членки на ЕС правят PCR тестове на вход на граждани над 6-годишна, над 12-годишна възраст. Ние вчера да е родено, днес му бъркаме в носа. На едно семейство с две деца до 10-годишна възраст,  казваме, че им взимаме 200 лв. отгоре на входа„, каза още Петков.

Според него не приветстваме с добре дошли семействата с деца. Според него не трябва да тероризираме децата си, а да покажем на туристите отношение, улеснявайки ги на вход.  „Министърката на туризма няма и да разбере защо е влязла в този кабинет“, заяви още Петков.

Някой трябва да ни подкрепи срещу това безумие, защото войната е с безумието. Не е с коронавируса. В безумието ние нямаме корсет на безумието. Ние сме безжалостни в безумието. Съжалявам, че ги казвам нещата по този начин, но се боя, че ако ги кажем по друг, няма да бъдем разбрани“, каза още Петков.

Доц. Атанас Мангъров коментира темата с така наречените имунизационни паспорти. По думите му единствената достоверна информация в тези паспорти е, че някой е бил набоцкан. „Какво се е случвало, не е ясно. Не е ясно има ли изобщо имунитет след набоцкването. Колко време се задържа този имунитет, той може или не може да разпространява вируса. От медицинска гледна точка този паспорт е една безсмислица. Това, което е лошото, че по този начин се дерогира едно от основните неща, които трябваше да се случат в ЕС. Нарушава се правото на свободно движение на хора, стоки, услуги“, каза доц. Мангъров. Според него, ако тези паспорти бъдат въведени, се отхвърля едно от фундаменталните права на хората в ЕС.