Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Екатерина Захариева предлага един много изчистен механизъм за атестация на магистратите

от в ПП АБВ Новини 17/12/2015

Споделяме оценката на Екатерина Захариева, че в административното правораздаване България е на челни позиции в Европа.“ Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков, след срещата на парламентарната група на партията с кандидата за министър на правосъдието Екатерина Захариева, от която стана ясно, че нейната кандидатура ще бъде подкрепена от АБВ (Повече тук), предаде репортер на Агенция „Фокус” .

„Има още две неща, които заслужават внимание и е редно да бъдат декларирани пред обществото. Тя предлага един много изчистен механизъм за атестация на магистратите, включително технологията на атестиране с писмени атестационни материали, чрез привличане на широка и солидна експертиза.

Второ, едно много ясно виждане за ефективността на работата на Инспектората и недопускане на преповтаряне на функциите му с идеите, които г-жа Кунева е развила в нейния закон за бюро със засилени възможности за работа с корумпирани магистрати. Тя си дава много ясна сметка, че това е възможност да се блокира ефективността в разследването на сигнали за магистрати. Очерта двата сектора – гражданско и търговското производство, като сектори, в които има сериозни забавяне с години”, посочи Румен Петков.

На въпрос дали АБВ работи по анекса на коалиционното споразумение, той отговори: „Коалиционното споразумение е между другарите от ГЕРБ и другарите Реформатори. Да си го гледат и да си го пренаписват. Ние следим без особен интерес и ентусиазъм този процес на замеряне с текстове”.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *