Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Нарушенията в изборния ден и кризата в „Арена Армеец“ поставят под съмнение легитимността на изборния процес

от в ПП АБВ Новини 26/10/2015

В зала „Арена Армеец“ се случват абсурди, които не могат да бъдат обяснени. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на ПП АБВ и председател на Националния предизборен щаб на партията Румен Петков. Той добави, че АБВ още рано сутринта изпрати писмо, с което настоява ЦИК и ОИК в София да вземат всички мерки да привлекат сътрудници, за да не се стига до ексцесиите, на които ставаме свидетели. „Трябва да си дадем ясна сметка за това, че ние станахме съучастници в едни избори по недобър Изборен кодекс, който е една от причините за създаване на напрежение, на едни избори, които бяха излишно претоварени от гледна точка на технологията на градовете с районно управление“.

Петков е категоричен, че трябва да бъде дадена ясна сметка за пропуските на институциите. Той коментира, че организационно-техническата подготовка и обезпечаването на изборите с техника, консумативи и машини на много места се провали. „Нито общините, нито Министерски съвет, са свършили своята работа със съответните избирателни комисии“, каза Петков. Той е категоричен, че  всичко това под една или друга степен поставя под съмнение легитимността на изборния процес.

Румен Петков допълни, че е нужно сериозно осмисляне и анализиране на станалото, за да не се стига до повече до подобен род напрежение. „Абсурдно е да не си даде сметка администрацията на какво ще бъдат подложени общинските избирателни комисии и за ресурсите, които се отделят.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *