Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Промените в Изборния кодекс не предлагат демократичен и информиран избор

от в ПП АБВ Новини 24/04/2016

Изборният кодекс има много проблеми, като политическо осмисляне на един изборен процес и други, защото това е всичко друго, но не и демократичен и информиран избор на българския гражданин. Това заяви пред журналисти във Варна Румен Петков, зам.- председател на ПП АБВ, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

„Това е нещо срещу, което ние се противопоставяме категорично и правим всичко, което е по силите ни да дадем възможност на българските граждани да направят своя информиран избор”, коментира Румен Петков.

По думите му, има серия от действия, които предхождат влизането на Изборния кодекс във зала. Петков допълни, че АБВ е единствената партия, която търси начин да направи избора на българския гражданин информиран чрез президентски дебати, които стартираха през месец януари.

„Провеждането на един такъв информиран избор за нас е ключов въпрос, като ние никога не сме крили, че търсим кандидат за президент и вицепрезидент, които да имат много широка и политическа обществена подкрепа.

Ние сме партия, която при самото си учредяване се е идентифицирала като лява, социална и патриотична формация”, категоричен бе Румен Петков.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *