Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Свалянето на „Деконструкция“ от ефира на БНР е едно от най-грубите посегателства върху свободата на словото

от в ПП АБВ Новини 22/12/2015

Свалянето на публицистичното предаване „Деконструкция“ от ефира на БНР е едно от най-грубите посегателства върху свободата на словото. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Ние настояваме ръководството на Националното радио за преразгледа това си абсурдно решение и да бъде възстановен ефира на „Деконструкция“. Петков добави, че се надява на силен обществен отзвук и подкрепа по темата. Според него, спирането на предаването на Петър Волгин поставя под съмнение легитимността на ръководството на БНР, както и способността на генералния директор на радиото да гарантира свободата на мислене и говорене на журналистите и репортерите в медията“.

Петков постави под въпрос и способността на председателя на СЕМ да бъде обективен в оценката си за работата на обществените медии и подчерта необходимостта от широки дебати за свободата на словото в обществените медии.

Пресцентър ПП АБВ

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *