Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Силно обезпокоени сме, че нямаме текстове на антикорупционното законодателство

от в ПП АБВ Новини 29/02/2016

Липсата на антикорупционно законодателство ще принуди правосъдния министър Екатерина Захариева да внесе сакат законопроект за съдебната власт, заяви заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков след консултациите при президента, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Силно обезпокоени сме от факта, че нямаме текстове на антикорупционното законодателство. Научаваме, че в президентската администрация също нямат такива текстове. Това затвърждава у нас впечатлението, че няма готовност у г-жа Кунева и нейния екип, да бъдат представени реални текстове за антикорупционна законодателна дейност“, заяви Румен Петков. Той посочи, че от АБВ са обезпокоени още по-силно от факта, че министърът на правосъдието Екатерина Захариева поради липса на антикорупционно законодателство, ще бъде принудена по силата на решение на НС, за да спази срока, да внесе сакат законопроект за съдебната власт. Румен Петков отчете, че тя работи много интензивно със Съвета за съдебна реформа, който е бил изграден под настояване на АБВ.

В много напреднала фаза е обсъждането на Закона за съдебната власт“, каза той. По думите му обаче, липсата на антикорупционно законодателство ще направи невъзможно ефективното решение за разширяване на дейността на съдебния инспекторат. „Това в много голяма степен ще затормози ефективността на работата на инспектората, което за нас е основният проблем“, посочи Петков. Според него за пореден път ще се покаже на българските граждани липса на политическа воля и неспособност да се предприемат необходимите стъпки и действия за ефективна борба с корупцията, в това число и по високите етажи на властта.

„Настояваме да се спре с медийната спекулация кой и как работи в антикорупционното законодателство, да се премине към реални стъпки и действия, за да може да се отговори на обществените очаквания“, добави заместник-председателят на АБВ.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *